Brood & Banket Dominique
  • Brood en banket Dominique
  • Wie zijn wij?
  • Specialiteiten
    • Pirot
    • Avelgemse perentaart
    • Chocotaart
  • Contact
  • Naar de webshop
  • Menu Menu
  • Link to Facebook
  • Link to Instagram

Wie zijn wij?

Wie zijn wij? Dominique - Brood en banket Dominique

Dominique

zaakvoerder en bakker des huizes

Na mijn middelbare schoolcarrière in Izegem te hebben afgesloten, besloot ik voor bakker te studeren. Een tekenwedstrijd in het zesde leerjaar lag hiervoor aan de basis. En waar studeer je dan best voor bakker? Juist, in Ter Groene Poort te Brugge. Ik voelde me daar al snel thuis.

Zodanig zelf dat ik er nog een zevende specialisatie jaar bijnam voor chocolade, ijs, banket, brood en marsepein. Ik breidde mijn studies zelf nog verder uit om tea room uitbater te worden.

In die tijd werkte ik tijdens de vakanties en weekends in Koksijde aan zee. Na mijn studies zette ik mijn carrière verder bij Patisserie Peers te Zwevegem.
Daarna kwam een jaar waar veel leeftijdsgenoten naar uitkeken, of een afkeer voor hadden. Voor mij persoonlijk het eerste. De legerdienst is vaak een verloren jaar, dus ik maakte er het beste van. Ik moest niet ver gaan, Sijsele was mijn ligplaats.

Eenmaal mijn legerdienst beëindigd hernam ik mijn bakkerscarrière. Ditmaal bij Patisserie Seynaeve in Avelgem.

Na enkele jaren zijn we in 1996 gestart met onze bakkerij, in Otegem. Ik zeg “wij”, want ik was ondertussen gehuwd met mijn vrouwtje Marianne.

Marianne

medezaakvoerster en winkeldame des huizes

Na mijn jeugdige schoolcarrière te Bellegem heb ik nog school gelopen in Ten Broele instituut en in het O.L.V. van Bijstand te Kortrijk voor handel en administratie.

Hoewel aanvankelijk overtuigd om verder te studeren, had ik na een tijdje toch geen zin meer om op de schoolbanken te zitten. Ik begon met een jaar bureauwerk, om daarna aan de slag te gaan bij Slagerij Dirk te Bellegem waar ik meerdere jaren tijdens de weekends ging werken.

Na vijf jaar hield ik het voor bekeken en besloten wij om in Otegem onze eigen zaak te starten.
  • Contacteer ons
Wie zijn wij? Marianne - Brood en banket Dominique
Lieze - Brood en banket Dominique

Lieze

jongste telg van de familie

In het weekend kan je mij in de winkel terugvinden om de klanten te bestellen. Sinds 2020 heb ik mijn diploma op zak als kok, maître d’hotel & sommelier te Koksijde. Tijdens de week ben ik volop aan het studeren voor mijn Bachelor in Hotelmanagement aan Hogeschool Vives.

Naast de winkel ben ik ook heel actief als leidster in de Chiro bij de Otegemse Jeugd.

Hoe het allemaal begon …

  • 1996

    De slagerij van de familie Algoet

    De voormalige slagerij van de familie Algoet (later een kaas- en voedingswinkel) heeft een transformatie ondergaan. Brood en Banket Dominique is geboren, en het blijkt een schot in de roos. De uitbaters, Dominique Lattré en Marianne Haentjens, zijn ondertussen al uitgegroeid tot bekende Otegemnaren.

  • Niet genoeg plaats

    Al snel zitten we met een plaatsgebrek in de werkruimte. Daarom starten we in september 2001 met de eerste verbouwingen. Er komt achteraan een magazijn bij.

    2001

  • 2002

    Uitbreiding

    In maart 2002 vindt er terug een uitbreiding plaats maar nu op familiaal vlak, de heugelijke geboorte van onze dochter Lieze.

  • Grote plannen

    In februari 2005 beginnen we opnieuw aan grootse plannen. De winkel is nu echt wel veel te klein geworden, met een totale make-over van het gebouw en de winkel tot gevolg. In maart 2006 werd deze dan plechtig (en feestelijk) heropend met een receptie.

    2005

  • 2022

    Vandaag

    We zetten volop in op de digitale wereld met niet alleen een online shop, een Facebook- en Instagram-pagina maar ook een vernieuwde website. Zo zijn we zeker dat we de trein naar de toekomst niet missen.

    Volg jij ons al?

    Volg Brood en banket Dominique op Facebook 

Openingsuren:

Dinsdag t.e.m. vrijdag: 8u tot 12u30 & 13u30 tot 18u30
Zaterdag: 7u30 tot 18u30
Zondag: 7u30 tot 14u
Gesloten op maandag

Locatie:

Ingooigemstraat 25
8553 Otegem
056 77 20 63

© Bakkerij Dominique
Met ❤ ontworpen door Momentum Marketing
Scroll to top Scroll to top Scroll to top